Verslagen 


Klik op de link hieronder voor de  verslagen in PDF Formaat.


race 13 berghem.pdf


race 12 emmen.pdf


race_6_staphorst.pdf


race_4_en_5_Spa_francorschamps.pdf


race_3_Berghem.pdf


 race_2_brakel.pdf


 race_1_lelystad.pdf


 


Emmen, 22 augustus 2009


Bertus was dit keer afwezig omdat hij met een iets grotere brommer de bergen van Oosterijk aan het verkennen was, wat natuurlijk ook leuk is! De classics en de NSF-cub reden wederom niet mee en daarom was er weer een extra vrije training toegevoegd.


Al snel tijdens de eerste vrije training had Christiaan, mede dankzij de vele races die hij hier al heeft verreden, zijn ritme te pakken. Patrick deed het iets rustiger aan en probeerde vooral met succes een iets andere vertanding t.o.v. de vorige keer uit. De tweede vrij training kwam Patrick ook aardig in zijn ritme. Christiaan hield het deze training al snel voor gezien, aangezien het al zo goed makkelijk ging en hij alles een beetje wilde sparen. Dit gold ook voor de kwalificatie. Na afloop bleek ook wel dat hij niet veel rondjes nodig had, want al in de derde ronde zette hij de snelste tijd neer en mocht dus van pole vertrekken. Patrick reed een iets mindere kwalificatie . Door de drukte op de baan en wat kleine foutjes. Slaagde hij er niet in een ronde voluit te kunnen gaan. Uiteindelijk stond hij een na laatste, maar wel qua tijd vlak achter de rest.


Christiaan had een redelijke start, maar verloor desondanks 3 plaatsen in het gedrang. Patrick had een zeer goede start en won zo?n plaats of vier. Al snel verloor hij er echter weer twee en kwam vlak achter degene te zitten die net iets beter gekwalificeerd had. Deze had een snel accelererende machine, zodat hij bij het opkomen van het rechte stuk wegliep en Patrick er in de bochten weer boven op zat. Patrick kwam er niet voorbij en tot overmaat van ramp werd hij zelf ingehaald. Deze rijder had vervolgens hetzelde probleem, waarop Patrick besloot af te wachten. Iets over de helft haalde Christiaan, die inmiddels al weer opgerukt was naar de derde plek, aan het eind van het rechte stuk Patrick in. Christiaan viel daarna in de bocht met een rookpluim uit de uitlaat stil, waarbij Patrick zichzelf er om heen moest laveren. Beiden wisten gelijk dat het goed mis was. Patrick verloor doordat hij ingehaald werd door de snelste rijders de aansluiting. Net voor het bordje van de laatste ronde werd hij wederom ingehaald door de leider. Deze viel samen met de nummer twee in een van de laatste bochten, zodat Patrick onverwacht nog een rondje moest. Uiteindelijk werd hij 13de


Nadere inspectie van Christiaans blok resulteerde in een blik op de totale ravage. Het bleek dat de uitlaatklep gebroken was, waarbij deze alles in de verbrandingskamer heeft vernietigd. Zelfs de drijfstang was krom. Helaas was dit een maar al te bekent gezicht. Dit was namelijk al de derde keer en allemaal op Emmen. Een totale geschatte schade van 1200 euro. Donaties zin dan ook van harte welkom?


Patrick zat er bij aanvang van de tweede manche er al redelijk doorheen. Hij had nog wel een redelijke start en de eerste ronden kon hij, mede door zijn snelheid op het rechte stuk, de groep voor zich redelijk volgen. Toen deze echter op dreef kwamen haakte Patrick af. Hij miste de rest van de race de scherpte, wat ook wel bleek uit het feit dat de snelste ronde bijna twee seconden van de eerste race lag. Uiteindelijk eindigde hij als laatst gekwalificeerde op een 15de plek.


Groeten VE Racing Team 


 


 


Veldhoven 1 & 2 Augustus 2009Nadat het vorig jaar achterwegen was gebleven, mochten we dit jaar weer een heel weekend wedstrijden rijden, Aangezien we sinds enkele jaren weer 2 manches rijden, betekent dit dat er veel punten te verdelen waren. Patrick besloot zaterdag ochtend rechtstreeks vanuit Heerlen naar Veldhoven af te reizen. Dit was maar goed ook, want vanwege het overnachten ter plaatsen was de auto redelijk afgeladen!


De classics reden dit weekend niet en de NSF cup had zaterdag voornamelijk theorie lessen. Er was daarom op zaterdag een altijd welkome extra trainingsmogelijkheid ingelast. Zeker voor Christiaan wierp dit zijn vruchten af. Hij wist pole position te pakken. Bertus trainde vooraan in de middenmoot met voor en achter zich qua tijden een redelijk gat. Patrick was ook in staat enkele rijder achter zich te houden op de startgrid.


De eerste manche had Christiaan een goede start, hoewel hij een rijder voor moest laten gaan. Deze kon hij tot tweederde van de race goed volgen, maar verloor door achterblijvers, waaronder Patrick, de aansluiting. Hij finishde toch op een verdienstelijke tweede plek. Bertus reed, zoals zijn trainingstijd al deed vermoeden, een redelijke eenzame race tussen de koplopers en de middenmoot en finishte als achtste. Patrick wist direct na de start een plaatsje te winnen, maar mede door gewichts- en vermogensverschil werd hij snel teruggepakt. Hierna probeerde hij wel aan te pakken, maar mede door een paar foutjes verloor hij de aansluiting en finishte uiteindelijk als 15de.De tweede manche verliep voor Christiaan qua start vergelijkbaar, echter deze keer wist de andere rijder in het begin een gaatje te slaan. Christiaan reed ongeveer de zelfe rondetijden en kon dus het gaatje niet meer dichtrijden, totdat de andere rijder mechanische problemen kreeg. Hierdoor won Christiaan 2de manche en behaalde daarmee tevens zijn eerste dagzege van het jaar!. Patrick had een redelijke start, maar kwam achter een rijder die vooral in de bochten langzamer was. Gelukkig voor Patrick kreeg deze in de tweede ronde problemen met zijn machine. Patrick had hierdoor wel wat achterstand opgelopen. Tot zijn verbazing zag hij op enige afstand Bertus voor zich rijden. Bertus was bij de start in de schermutselingen in de eerste achterp geraakt. De rest van de race moest Bertus flinke strijd leveren om verder naar voren te komen. Uiteindelijk werd hij negende, maar door de strijd was het voor hem wel een veel leukere race. Patrick wist geen aansluiting meer te krijgen en reed eenzaam de wedstrijd als 14de uit.


?s Avonds was er uitgebreid de mogelijkheid om eens op een gemoedelijke wijze met andere rijders kennis te maken.Na een relatief korte nachtrust was het weer totaal omgeslagen en regende het onafgebroken. Zeker op een kartbaan is dit niet wenselijk, zoals met name Patrick zou ondervinden. Bertus had gelijk al pech. Zaterdag startte zijn machine eerst al slecht, maar zondag lukte dit helemaal niet. Na inspectie bleek de CDI-unit het begeven te hebben. Hierdoor werd Berus gedegradeerd tot toeschouwer. Voor Patrick begon de dag ook niet al te best. In de vrije training remde Patrick zich onderuit toen een rijder voor hem viel. In de tijdstraining remde hij zich wedorom onderuit, maar dit keer zonder betrokkenheid van een ander. Patrick was bij verre niet de enige die moeite had met de natte baan, praktisch iedere rijder in onze klasse voerde wel een ?grond inspectie? uit. Christiaan was een van de weinige die tijdens de trainingen overeind wist te blijven en dit resulteerde uiteindelijk in een derde tijd. Patrick stond mede door gebrek aan vertrouwen achteraan.


Net voor de eerste manche werd het droog. De baan was echter nog nat en dat maakte de omstandigheden listig. Dit bleek mede uit het feit dat meerdere rijders in de eerste ronden al onderuit gingen. Mede doordat de baan steeds droger werd, kreeg Patrick langzaam steeds meer vertrouwen. Hij vond dan ook weer iets van de snelheid van zaterdag terug, totdatop ongeveer driekwart van de race hij iets te enthousiast op het gas ging in de bocht voor start/finish en de achterkant plotseling uitbrak en hij onderuitging. Hij wist desondanks , zij het als laatste, de race uit te rijden. Christiaan had in het begin moeite om in zijn ritme te komen en lag na de eerste ronde 5e toen hij eenmaal zijn ritme te pakken had was hij al doorgestoomd naar een 2e plek maar door iets te vroeg op het gas te gaan bij het uitkomen van een bocht ging het mis achterkant kwijt en daar lag Christiaan. Hij kon gelukkig zijn weg nog vervolgen en wist uiteindelijk toch nog als 4 de te finishen, met een één na snelste rondetijd zonder regenbanden!!?


De tweede manche was de baan aan het opdrogen. Patrick?s vertrouwen had de eerste manche wederom een redelijke deuk opgelopen. Pas aan het eind reed hij weer een beetje redelijk rond. Hij wist gelukkig deze keer voor het eerst van de dag overeind te blijven en finishde als twaalfde. Christiaan werd wederom vierde na een hevige strijd met de nummer 3.


Groeten VE Racing Team


 


 


Verslag Emmen 13-06-2009


Zaterdag 13 Juni werd er opnieuw geracet in pottendijk vanwege het voor de 2e keer niet doorgaan van de wedstrijd in Drachten.
Omdat de NSF cup en de classics deze dag niet reden was er een extra training. Chris besloot deze training te gebruiken om een keer op de Sachs van Patrick te rijden waardoor Patrick weer eens op Chris zijn machine kon rijden. Chris was zeer te spreken over hoe het motorblok liep maar was absoluut niet te spreken over de ergonomie en de afstelling van het rijwielgedeelte, dus direct na de training werd de Sachs eens goed onder handen genomen waarbij de achterschokbreker en de voorvork aangepast werden en nog wat andere kleine dingen. Tijdens de 2e training merkte Patrick dat de nieuwe afstelling inderdaad beter stuurde en de machine een stuk stabieler was.
Over de kwalificatie waren Bertus en Patrick wel tevreden, Chris had een iets mindere training en kon zijn ritme niet echt vinden. Waardoor Chris achter Bertus stond als 9e en Bertus als 5e. Patrick stond als 17e getraind tussen vader en zoon vd Pol op hun CB?s.

Bij de eerst race hadden alle drie de mannen een redelijke start, voor Chris werd het een inhaal race om zijn slechte kwalificatie goed te maken, hij had Bertus al snel ingehaald die het tempo van de mannen voor hem net niet kon bijhouden. Patrick had Joop vd pol op de CB bij de start ingehaald maar de ronden erna werd er regelmatig van positie gewisseld totdat ze ingehaald werden door de leiders in de wedstrijd en Patrick de aansluiting met Joop vd Pol verloor. Bertus reed in de tussentijd een eenzame wedstrijd en in zijn poging dichterbij de rijders voor hem te komen ging hij te hard door de kombocht na het rechte stuk en gleed onderuit. Hij kon gelukkig weer verder rijden en kwam als 14e over de streep achter Patrick die 13e werd. Chris heeft zijn slecht kwalificatie goedgemaakt en kwam na een hevige strijd als 4e over de finish.
In de tweede race had Bertus een wat mindere start zodat Chris Bertus in de eerste bocht al voorbij was en zich opmaakte voor opnieuw een inhaalrace waarbij hij 5 man heeft ingehaald en weer 4e werd. Patrick kwam na een goede start al snel een eenzame race en werd 15e. Bertus kwam in gevecht met Eduard Troost en na enkele positiewisselingen wist Bertus hem voor te blijven en als 7e over de finish te komen.In het dagklassement is Chris 3e geworden en mocht een beker in ontvangst nemen Bertus werd 9e algemeen en Patrick 14e. Al met al was het weer een mooie dag met spannende wedstrijden en weinig incidenten. De volgende wedstrijd is in Lelystad op 4 Juli. En misschien tot dan!